JUNGLE RACE

an magic race through the jungle

JUNGLE RACE

30

May

2018

Shanghai

Asia/Shanghai

Chinese

Population: 27 Million30 million in 2025

GDP: 251 6.6 %

BigMac: 2.74 us dollars

The Jungle Race
The Place | Shanghai | China
 
It is an unusual intervention in a commercial building that creates a space that will take the users out of this reality.
It is located in The Place, a shopping Mall in the heart of Shanghai.
 
 
Youtube Video | VPN required
Jungle Race Video



It is designed as a journey through a magical safari where the roads climb from the ground to the walls creating a surreal landscape with animals and lighting features.
The project extends through the entire second floor of the shopping mall creating a circuit of experiences for kids and adults alike.
 
 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 
Jungle Race is a 1,200 m2 indoor intervention designed to reactivate sparsely used areas in a shopping mall, occupying the entire 2nd floor and with special emphasis on one of the corridors without any commercial shopfronts.
 
 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 
Due to the lack of shopfronts, that corridor seemed like a back of house residual space with poor pedestrian circulation. The client envisioned to turn it into a family-oriented entertaining space.
 
 


 
However, intervening the entire floor was challenging because the normal course of the commercial activity could not be affected by the intervention.
 
 


 
Therefore, a 2D graphic on the ground was the approach taken, proposing a kids-oriented path within the course of the adults’ circulation.
 
 


 
Within this conditioning framework was born Jungle Race, a creative & surreal racing track throughout the entire floor of a shopping mall, which reached its peak of surrealism within the corridor with an explosion of colors and immersive graphics.
 
 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 
Themed as a jungle, with animals and nature-related elements which added value to the immersive experience, the racing track would colonize floor, walls and ceiling of the corridor, becoming tunnel of fun, a bent surreal canvas for expelling kids’ imagination to another world.
 
 


 
The space was designed as a circuit of eventful surprises, from the perspective of generating an experience, an experiential route with its own rhythm of eventful situations and interactive elements to be traveled by kids and adults alike.
 
 


 
In collaboration with Squiggle Labs, we implemented lighting interaction throughout the tunnel, embedded in mushrooms and traffic lights, which would light up every time kids were approaching with their cars.
 
 


 
What before was a dead corridor with no use whatsoever, turned into a lively tunnel of fun where kids and parents could have some quality time together, which was what client had envisioned at first.
 
 

 


Project name: Jungle Race
Designer: 100architects
Design team: Marcial Jesus, Javier Gonzalez, Anshuman Roy
Production: Hong Yang Advertising
Client: The Place (Nanfung Group)
Location: The Place, Changming District, Shanghai, China
Built area: 1,200 m2
Completion: February 2018
Photographer: Amey Kandalgaonkar
 
 


 


 


 


 


 


 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 


 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 


 


 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 


 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 

About

The Jungle Race

A space for entertainment for kids and adults alike. It is an interior renovation that creates a space that will take the users out of this reality.

To know more click above!

More images

What do you think?

(Required)

Architectural Revamp

Product definition

It is an intervention inside or in the envelope of an existing structure. It is based on the removal or modification of its parts, and the addition of architectural elements with the purpose of defining new functions and attract new users fostering interactions. It is commonly used to revamp retail, commerce, entertainment areas in privately own public spaces (POPS) of free access.
 
In some cases, it is essentially an interior renovation in an existing building. In some others it is an exterior renovation of its envelope making it accessible and interactive in different ways toward the exterior.


insta100

Related Moments
My daughter loved the animals

Such a nice decoration almost felt like we were at…

Taken at
JUNGLE RACE

Colorful Jurney

Nice interior installation. Like from out of this world. Kids…

Taken at
JUNGLE RACE

Taking the kids out for a drive!

Sunday Funday, kids were able to drive their own mini…

Taken at
JUNGLE RACE

Publications

Related
Crystal Pool in Archdaily

Crystal Pool is a creative public space intervention designed for…

Crystal Pool in Archdaily

Crystal Pool in gooood

水晶池是一项富有创造性的公共空间活动,它因位于上海浦东的新兴国际商务中心——晶耀前滩的新综合用途楼的隆重开业而设计。旨在促进新游客之间的娱乐和社交互动,吸引儿童、青少年和成人。

Crystal Pool in gooood

Underwater office in Frame

The design of Club Med's HQ in Shanghai was inspired…

Underwater office in Frame