10:21:01:41

Pingwu village

CUCKOO HOUSE

A playful & habitable landmark object arranged in a vertical way

CUCKOO HOUSE

09

Jan

2020

Shanghai

Asia/Shanghai

Chinese

Population: 27 Million30 million in 2025

GDP: 251 6.6 %

BigMac: 2.74 us dollars

Cuckoo House
Shanghai | China
 
Cuckoo House is a permanent interior intervention designed to beautify an atrium in a new kids’ commercial space located in the New Bund, the emerging international business center in Pudong (Shanghai), with the aim of fostering entertainment & social interactions among kids.
 

© 100architects


 
The mission was to create a visual link between the 2 floors dedicated to kids’ entertainment and kids-related shops, through the atrium that connects both floors.
 

© 100architects


 

© Amey Kandalgaonkar


 
A playful & habitable landmark object arranged in a vertical way, as a tower of cuckoo houses stacked on top of each other.
 

© Amey Kandalgaonkar


Taking advantage of the only column that goes from bottom to top through the atrium, the design strategy consisted on dressing it with a system of houses structurally anchored to the column itself.
 

© Amey Kandalgaonkar


 
A simple yet effective beautification exercise crowned on the top house with the cuckoo bird that comes out every hour to indicate the time and entertain the kids.
 

© Amey Kandalgaonkar


 
A vivid and vibrant color palette was carefully selected to make the installation striking and eye-catching to all visitors who approach the kids’ atrium, boosting its visibility from all the angles.
 

© Amey Kandalgaonkar


 

© Amey Kandalgaonkar


 

© Amey Kandalgaonkar


 

© Amey Kandalgaonkar


 

© Amey Kandalgaonkar


 

© 100architects


 
 
CREDITS:
 
Project Name: Cuckoo House
Design: 100architects (Shanghai)
Design Team: Marcial Jesús, Javier González, Mónica Páez, Lara Broglio, Gong Xun, Marie Anseaume, Cosima Jiang.
Client: Tishman Speyer Properties
Area: 15 m high
Completion: October 2019
Location: Shanghai, China
Photographer: Amey Kandalgaonkar
 
 

About

Cuckoo House

A playful & habitable landmark object arranged in a vertical way, as a tower of cuckoo houses stacked on top of each other. The houses at the bottom offer instant functions and games for kids.

To know more click above!

More images

What do you think?

(Required)

Interior Intervention

What is an interior intervention?
It is the type of intervention that takes place in an indoor space, related to the altering of buildings and other spatial configurations, by inserting or installing new alienated elements within an existing interior environment.
 
This typology requires a careful adaptation to the context, the form and the structure of the host space, in other to proceed with a surgical or parasitic intervention that revamps the attributes of the space, changing completely the way it is perceived and used by its users.
 
Usually, this tactical intervention is based on the colonization of the existing surfaces of the space, without altering the three-dimensional configuration of the building. By coating or covering the existing surfaces or even by inserting alien objects, placed on top of the existing surfaces, we are able to add aesthetical and programmatic features that can enhance the functionality of the interior space.


insta100

Latest Moments
This place is incredible!!!

This place is incredible!!!

It is the best place in Chongqing. Our family never had that much fun before! and it is 100% open to public! It is so modern and kids love it.

Photo by Andy Wang

Taken at AZALEA ECO-BUS STOP

有太多的特征可以感受

有太多的特征可以感受

有太多事情可以做。有太多的活动可以让家长和孩子一起玩乐。甚至爷爷辈也可以乐在其中。

Photo by 黄智

Taken at PEGASUS TRAIL

Great job! really!

Great job! really!

Siamo arrivati propio per caso, pasavamo vicino con la metro e poi lo abbiamo visto, non ci aspettavamo una cosa del genere! In fatti non abbiamo mai visto una cosa del genere come Pegasus Trail, un vero spazio pubblico fatto molto bene.

Photo by Aurora

Taken at PEGASUS TRAIL

Publications

Latest
Crystal Pool in Archdaily

Crystal Pool in Archdaily

Crystal Pool is a creative public space intervention designed for the grand opening of a new mixed-use complex located in the New Bund, the emerging international business center in Pudong (Shanghai), with the aim of fostering entertainment & social interactions among new visitors, appealing to kids, youngsters & adults alike.

Crystal Pool in Archdaily

Underwater office in Frame

Underwater office in Frame

The design of Club Med's HQ in Shanghai was inspired by a swimming pool

Underwater office in Frame

Crystal Pool in mooool

Crystal Pool in mooool

水晶池是一项富有创造性的公共空间活动,它因位于上海浦东的新兴国际商务中心-晶耀前滩的新综合用途楼的隆重开业而设计。旨在促进新游客之间的娱乐和社交互动,吸引儿童、青少年和成人

Crystal Pool in mooool

Moments & Experiences

Insta 100