THE SHOWER

Offering an alternative to the traditional concept of plaza

THE SHOWER

11

Jun

2020

Shanghai

Asia/Shanghai

Chinese

Population: 27 Million30 million in 2025

GDP: 251 6.6 %

BigMac: 2.74 us dollars

The Shower
Life Hub | Shanghai | China
 
The Shower is a creative and eye-catching intervention on the central plaza of Life Hub @ Daning for the joy and entertainment of kids, families and youngsters. A platform to foster social interactions and quality time outdoor during the summer months.
 
 

©100architects


 

©100architects


 
Official Video | Youtube Channel
 


 


The shower is a public space project that offers an alternative to the traditional concept of plaza, catalyzing social dynamics and activating urban spaces.
 
It’s inspired by summer elements that could bring some freshness to the plaza, such as sea, water splash, summer breeze, surfing and summer lifestyle in general.
 
 

©100architects


 
To create that summer environmental narrative, we designed a multifunctional platform with the iconic shapes of waves, based on different stripes waving up & down which generate a series of spaces for playing, for climbing up or sliding down, for sitting and laying down to have a break from the buzzy life, etc…
 
 

©100architects


 
To enhance the water narrative, we created a playful orange water pipe ending with a huge shower faucet splashing water to the center of the installation, which gives the illusion that water runs through the pipe.
 
 

©100architects


 

©100architects


 
As could not be otherwise, the color palette of the installation ranges in 4 different shades of marine blue, a very summery color palette to better represent the waves feeling.
 
The shades of blue are contrasting with the vivid orange of the water pipe and the shower, so they can enhance each other by contrast.
 
 

©100architects


 
The multifunctional installation counts with a waving amphitheater directly facing the stage on the other side of the plaza, climbing ropes, a wide communal slide for several people to enjoy it simultaneously, a surfing selfie spot, a pipe tunnel, and some games as floor graphics for kids to interact with the surfaces.
 
 

©100architects


 
Since most of us won’t be able to travel this summer to seaside destinations due to the current known circumstances, The Shower will surely bring you a piece of summer to Shanghai.
 
 

©100architects


 

©100architects


 

©100architects


 

©100architects


 

©100architects


 

©100architects


 

©100architects


 

©100architects


 

©100architects


 

©100architects


 

©100architects


 

©100architects


 

©100architects


 
 
CREDITS:
 
Project name: The Shower
Designer: 100architects
Design team: Marcial Jesús, Javier González, Lara Broglio, Keith Gong, Cosima Jiang, Ginger Huang
Production: Hong Yang Advertising
Client: Life Hub @ Daning, (Chongbang Group)
Location: Daning Road, Jin’An District, Shanghai, China
Built area: 350 m2
Completion: June 2020
Photography: Marcos Romano
Videography: Lalo López

About

The Shower

The shower is a public space project that offers an alternative to the traditional concept of plaza, catalyzing social dynamics and activating urban spaces. . It’s inspired by summer elements that could bring some freshness to the plaza.

To know more click above!

More images

One thought on “THE SHOWER

  1. Alexandra Ullmann says:

    Dear 100architects office,

    we are very interested in featuring your project “The Shower” in our magazin ‚architektur Fachmagazin‘. Please also share the pressmap with us if you are interested in the feature.

    We are looking very forward to hearing from you!

    Best wishes,
    Alexandra Ullmann

    Architektur Fachmagazin
    Laser Verlag GmbH
    Hochstraße 103
    A-2380 Perchtoldsdorf
    [email protected]
    https://www.architektur-online.com/

What do you think?

(Required)

Street Intervention

What is an street intervention?
This is the smallest scale of interventions that takes place in the public realm of a city, related to the altering of a portion or a whole street or square, whether vehicular or pedestrian, by adding or installing new alienated elements to the existing configuration of the street.
 
This typology intervenes existing urban settings by occupying the ground of a given area and by acting as an accessible and multifunctional platform, catalyzing social interactions. It is a tactical intervention with a non-territorial nature, keeping a clear formal and aesthetic distinction from the existing surroundings.
 
The main objective of this typology is to trigger a massive public interest to the place through a strong visual impact, usually of a temporary nature, encouraging the rise of high public affluence during a specific period of time, becoming a remarkable virtual landmark that attracts customers and cultivates important human dynamics and commercial activity.


insta100

Related Moments
Surfing the selfie!

Surfing the selfie!

hahaha so funny how this surfing board is here for taking a selfie. Very cool initiative!!!

Photo by Jenny

Taken at THE SHOWER

It was a good and happy afternoon

It was a good and happy afternoon

It is actually a great workout for the  kids to play on this playground. they can jump, climb, slide and much more. :)

Photo by Javier G

Taken at THE SHOWER

The perfect place to spend an afternoon with my family.

The perfect place to spend an afternoon with my family.

It was very cool to come to the life-hub. Kids absolutely love it and we also. It is full of interesting features all around. we will come again next weekend.  

Photo by Christian

Taken at THE SHOWER

Publications

Latest
Crystal Pool in Archdaily

Crystal Pool in Archdaily

Crystal Pool is a creative public space intervention designed for the grand opening of a new mixed-use complex located in the New Bund, the emerging international business center in Pudong (Shanghai), with the aim of fostering entertainment & social interactions among new visitors, appealing to kids, youngsters & adults alike.

Crystal Pool in Archdaily

Underwater office in Frame

Underwater office in Frame

The design of Club Med's HQ in Shanghai was inspired by a swimming pool

Underwater office in Frame

Crystal Pool in mooool

Crystal Pool in mooool

水晶池是一项富有创造性的公共空间活动,它因位于上海浦东的新兴国际商务中心-晶耀前滩的新综合用途楼的隆重开业而设计。旨在促进新游客之间的娱乐和社交互动,吸引儿童、青少年和成人

Crystal Pool in mooool

Moments & Experiences

Insta 100