14:06:03:43

Shanghai

Cool Gang

An interactive responsive floor

Cool Gang

12

Feb

2018

kunshan

Puzzle Maze
KunSquare | Kunshan | China
 
It creates an space of stasis catching the attention of passersby by providing of an unusual interaction with their movement through the space.
 
The Cool Gang is a creative indoor space intervention designed to foster interactions among kids and adults in the enclosed area of a pedestrian bridge connecting 2 buildings.
 
Youtube Video | VPN required
Cool Gang Video



The aim of the installation was to reactivate a sparsely used area with low pedestrian traffic, and not only try to drag the circulation through the bridge, but also turn the bridge itself into a space for entertainment and joy, offering an amusing experience to the passersby.
 
 

photo by © Amey Kandalgaonkar


It was a challenge to create a spatial intervention interesting enough to call the attention of people, but at the same time, less invasive as possible within the available space to circulate, and allow the free circulation of pedestrians.
 
 

photo by © Amey Kandalgaonkar


As a result, we focused the intervention on the plane of the ground, covering the bridge floor with an upper layer of interactive panels, encouraging the action of walking and stepping onto the bridge, encouraging the movement throughout the bridge.
 
 

photo by © Amey Kandalgaonkar


The responsive interaction was quite simple, but yet eye-catching for kids and adults alike, who suddenly and unexpectedly found themselves immersed in a visual and sound experience, realizing that as they step onto the panels, these ones would light up producing a sync sound.
 
 

photo by © Amey Kandalgaonkar


The composition of those interactive panels, custom engineered, was based on an LED light box equipped with capacitive sensors able to sense the steps of the people through the finishing layer of colored tempered glass.
 
 

photo by © Amey Kandalgaonkar


As a sum of squared panels would compose the new look of the bridge’s floor, a pixelated approach was taken in order to design an interesting graphic. 3 funny Emojis were chosen to complete the Cool Gang of Emojis.
 
 

photo by © Amey Kandalgaonkar


After its completion, we are all happy to see how the new space truly calls the attention of many people from both ends of the bridge, successfully increasing the pedestrian flow in the area.
 
 
Project name: Cool Gang
Designer: 100architects
Design team: Marcial Jesus, Javier Gonzalez
Production: Hong Yang Advertising
Client: Life Hub @ Kunshan, (Chongbang Group)
Location: Kunshan, China
Built area: 300 m2
Completion: June 2017
Photographer: Amey Kandalgaonkar


 

About

Cool Gang

It creates an space of stasis catching the attention of passersby by providing of an unusual interaction with their movement through the space.

To know more click above!

More images

What do you think?

(Required)

Painted Scape

Product definition

The Painted Scape is a 2d architectural configuration, which is painted and/or coated to cover a significant area of an existing urban scape. This architectural configuration only intervenes – whether vertically or horizontally - on the surface of the space.
 
The interaction takes place in the interface between the user and the painted surfaces - vertical or horizontal - in which the users finds information, signals, functional areas and spaces.
 
The main objective of the painted scape is to call attention to the existing space, inject it with a unique identity, and highlight spatial functions with 2d aesthetics. Through these actions, this intervention makes a formerly unremarkable space an attraction for users and customers.


Publications

Related
Eleven: People Places Ideas Design

"A path-finding installation by 100 Architects"

Eleven: People Places Ideas Design

WAC

"100 REVIVED SHANGHAI’S SHOPPING MALL WITH COLOURED STRIPES AND SPLASH…

WAC

Archilovers

"The project took place in an unfinished structure of a…

Archilovers