SPECTRUM

Color strings come up to the skylight creating a rainbow of colors.

SPECTRUM

23

Sep

2019

Shanghai

Asia/Shanghai

Chinese

Population: 27 Million30 million in 2025

GDP: 251 6.6 %

BigMac: 2.74 us dollars

Hang Out
Crystal Plaza | Shanghai | China
 
Spectrum is a series of 2 indoor interventions in the main atriums of the commercial space from a new mixed-use complex located in the New Bund, the emerging international business center in Pudong (Shanghai), with the aim of fostering entertainment & social interactions among new visitors, appealing to kids, youngsters & adults alike.
 
 

photo by © Amey Kandalgaonkar


The project is inspired by the physical phenomenon of the spectrum of colors derived from a light ray when intercepting a crystal, in which the light ray gets split into a range of different colors.
 
 

photo by © Amey Kandalgaonkar


A colorful and rather sculptural installation designed to beautify the main indoor social spots of the commercial space.
 
 

photo by © Amey Kandalgaonkar


From the skylights of both atriums, a group of colorful light rays represented by colorful nylon strings invade the voids, creating rainbows of colors that cross the 25 meters of void from top to bottom until reaching the floor, where they create colorful plazas.
 
 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 

photo by © Amey Kandalgaonkar


The colorful plazas at the bottom consist on a group of circular platforms of activity, shaped by the light rays, intersecting each other to compose a unitary space under the strings.
 
 

photo by © Amey Kandalgaonkar


Seating features and playful domes arise from those circular platforms, providing the functionality of the installation.
 
 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 

photo by © Amey Kandalgaonkar


The result is a stimulating space for interacting with others, resting, playing and whiling away for some time. Visible from all floors, the colorful strings are an eye-catching element that triggers the curiosity of visitors to approach the atrium and look into the void to discover the what is happening.
 
 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 

photo by © Amey Kandalgaonkar


 
CREDITS:
 
Project Name: Spectrum
Design: 100architects (Shanghai)
Design Team: Marcial Jesús, Javier González, Lara Broglio, Mónica Páez, Gong Xun,
Yevheniia Likhachova, Marie Anseaume, Cosima Jiang.
Client: Crystal Plaza
Area: 750 m2
Completion: September 2019
Location: Crystal Plaza ,Pingjiaqiaolu ,Pudong, Shanghai, China
Photography: Amey Kandalgaonkar
 
 

About

BOOM

It consists in 3 circles of activities intercepting each other in the main atrium of the shopping center. The circles are either domes, for climbing and playing, or seating features for resting.

To know more click above!

More images

What do you think?

(Required)

Grounded Object

Product definition

It is an inhabitable architectural object inserted on top of an existing urban environment, but alienated from its surroundings.
 
This architectural object intervenes in the space by touching the ground and acting as an accessible and multifunctional platform, allowing people to stand on top of it and interact directly.
 
The main objective of this conceptual prototype is to trigger a massive public interest to the place, encouraging the rise of high public affluence, becoming a remarkable virtual landmark that attracts customers and cultivates important human dynamics and commercial activity.


insta100

Related Moments
Spectrum

nice

Taken at
SPECTRUM

Colorful atrium

It seems like colorful light coming from the top! Wonderful!…

Taken at
SPECTRUM

Crystal plaza

very interesting project

Taken at
SPECTRUM

Publications

Related
Crystal Pool in Archdaily

Crystal Pool is a creative public space intervention designed for…

Crystal Pool in Archdaily

Crystal Pool in gooood

水晶池是一项富有创造性的公共空间活动,它因位于上海浦东的新兴国际商务中心——晶耀前滩的新综合用途楼的隆重开业而设计。旨在促进新游客之间的娱乐和社交互动,吸引儿童、青少年和成人。

Crystal Pool in gooood

Underwater office in Frame

The design of Club Med's HQ in Shanghai was inspired…

Underwater office in Frame