100 Favourites

A lot of red for east Nanjing Rd.

For more about thus project click above!

LINEN LUX

by Club Masters of Linen / Paris Déco Off

LINEN LUX

14

Jan

2015

Paris

Europe/Paris

French

Population: 11 Million12 in 2025

GDP: 764 971 in 2025

BigMac: 5 us dollars

Club Masters of Linen joined forces with Paris Déco Off to light up the Rue du Mail in Paris,
from Thursday 17 to Tuesday 22 January 2013.
 
This go-to address for interior textiles was the setting for a spectacular archway of light.
 
 

LINEN LUX_p08 © Club Masters of Linen / Paris Déco Off

LINEN LUX_p08 © Club Masters of Linen / Paris Déco Off


 
Baptized LINEN LUX, this creative incursion into the city brought together some 29 major textile editeurs, in order to reveal the infinite diversity of the linen offering in their collections: over 60 XXXL-sized lanterns, all in linen.
 
This event took source from Luce dal Lino installations in Milano (2009 and 2010).
© Club Masters of Linen / Paris Déco Off


More images

Suspended Structure

Product definition

The Suspended Structure is an architectural object that hangs above the area to intervene, defining the space and providing with different types of functions from above.
 
It is an intervention in which the architectural object intervenes in the space without touching it, yet interacts with the space from above. The interaction happens in the interface between the “ceiling” that the hanging object provides and the spaces bellow, where the users stand.
 
The hanging object aims to promote an alternative kind of public space interaction with a more artistic approach, in which the interface is uncommonly produced from above. This enhances the outdoor experience and triggering new social dynamics that convert the site into a highly recognizable place.


Publications

Related
Eleven: People Places Ideas Design

"A path-finding installation by 100 Architects"

Eleven: People Places Ideas Design

WAC

"100 REVIVED SHANGHAI’S SHOPPING MALL WITH COLOURED STRIPES AND SPLASH…

WAC

Archilovers

"The project took place in an unfinished structure of a…

Archilovers